Associació Capoeira Canigó / Qui som

associacio-capoeira-canigo

Alguns dels membres de l’Associació Capoeira Canigó durant el Batizado Banzo de Senzala, a Barcelona.

Inicis i fundació

El Grup de Capoeira Canigó es va fundar gràcies a un grup d’aficionats i amants de la Capoeira i encapçalada pel Mestre Cearà. L’any 1998 es va constituir oficialment com a Associació. Des d’aleshores ha mantingut viva la pràctica i filosofia de la capoeira a les comarques de Girona i Barcelona.

ActivitatsDetall Berimbao

Actualment els membres de l’associació ens trobem setmanalment per entrenar a Salt, Figueres, Navata, Olot, Sant Jaume de Llierca i Barcelona. Als entrenaments practiquem i perfeccionem la tècnica: la dansa-lluita, la filosofia, i també aprenem a cantar i tocar els instruments tradicionals de la Capoeira. I una vegada al mes fem l‘aula de música i roda.

A més a més ens trobem regularment per fer rodes de Capoeira als diferents espais dels que disposem i també al carrer, on participem per amor a l’art o bé en activitats organitzades per altres entitats: festes locals, esdeveniments, fires…

Des de la fundació de l’Associació hem organitzat vuit Festivals Internacionals de Capoeira amb la Cerimònia de Graduació, canvi i entrega de corda. En aquests certàmens hem tingut el plaer de rebre Mestres reconeguts de tot el món com el Mestre Sombra (Senzala de Santos, Brasil), Mestre Beija Flor (Paname – París), Mestre Ediandro (Banzo de Senzala – Barcelona)…

Podeu veure com va ser el darrer Batizado aquí: Festival Internacional Capoeira Canigó 2014.

Organització

Al capdavant de l’Associació comptem amb el Mestre Ceará, Volker Herrmann. Com a Associació, els membres i alumnes treballem de manera conjunta i cooperativa en les activitats i organització d’events. Capoeira Canigó és una entitat viva i orgànica. Estem oberts a qualsevol proposta engegada pels alumnes per tal de potenciar l’activitat de la capoeira.

Vídeo de presentació